Sonntag, 19. Januar 2014

Hlukař Christian Fennesz se vrací do Prahy


Zítra začíná v našem hlavním městě velmi poutavá přehlídka elektronické hudby Spectaculare a potrvá až do konce ledna. Během ní zavítá do Prahy i rakouský kytarista a „zvukový terorista“ Christian Fennesz spolu s VJ Jonem Wozencroftem.

Tuto dvojici jsem viděl v Praze už před deseti lety, proto nemusím dále plýtvat novými slovy a mohu přenechat slovo citacím z mé tehdejší recenze. „Jestli jsme u Fennesze slyšeli za celou třičtvrtěhodinku nějaké bicí jednou, pak je to ještě hodně. Zbytek byly dokonalé zneklidňující temné hlukové hradby, které vás od prvního momentu chytily a drtily jak malinu. Atmosféra byla opravdu hutná, což se ukázalo ke konci – Fennesz končí, nás pomalu opouští těžká nálada Christianových tónů a tleskáme jako na divadle. Když však Fennesz zjistí, že by mohl dát ještě jeden kousek, hned v první vteřině vládne sálu opět temná nálada.“

Čert ví, na kterém serveru se ta recenze tehdy objevila, dohledat se to nedá (a pak že co se jednou objeví na webu, se s vámi táhne navždy). Z vizuálního doprovodu Jona Wozencrofta si vzpomínám jen na kašnu v podobě lví hlavy, tak se pojďme 27.1. přesvědčit do DOXu, jestli od té doby natočil nějaké nové obrázky. Na obrázku k tomuto článku vidíte jak Fennesze s kašnou v pozadí, tak sken mé deset let staré vstupenky.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen