Samstag, 22. Dezember 2012

The Guild: Ještě větší nerdi než v Teorii velkého třesku?


Možná s tím přicházím trochu pozdě, ale objevil jsem výborný webový seriál ("webiál") o loserech, kteří věnují veškerý svůj čas hraní online RPG hry. Postavy vystupující v The Guild jsou neustále nuceny potýkat se s problémy reálného světa a pokaždé to neuvěřitelně zábavně zvorají.

Podobnou premisu mělo už několik seriálů, tím nejpopulárnějším zůstává Teorie velkého třesku, kterou mám dodnes moc rád. Ovšem ve Velkém třesku se tvůrci postupem času odchýlili od asociálního života geniálních vědců, nechali takřka všechny hlavní postavy navázat trvalé vztahy a zápletky nejnovějších dílů se točí kolem partnerských potíží podobně jako v Přátelích. Navíc postavy Velkého třesku nikdy nebyly vyslovenými losery, protože jsou všechny velmi úspěšné ve svém povolání, a litovat naopak musíme spíš tupé "normální" postavy z davu, které s nimi vstoupí v konflikt (omezený soudce dopravního soudu, nechápavá úřednice na úřadě práce, vygumovaný svalovec Zach).

Šestice postav ve webiálu The Guild je skutečně k politování (aspoň během prvních tří sérií, které jsem zatím viděl) - plešatý čtyřicátník žijící o samotě z penze svého zesnulého dědy, pijanská "white trash" matka v domácnosti, odtažitá a manipulativní Asiatka, nadržený puberťák, který se ji pokouší balit, příliš snaživý Ind závislý na své matce a v neposlední řadě roztomilá specialistka na ozdravná kouzla Codex, kterou hraje autorka celé série Felicia Day. Codex je nezaměstnaná hudebnice, nad kterou právě zlomila hůl její terapeutka a která se neúspěšně snaží dosáhnout jakéhokoliv úspěchu ve světě mimo monitor. Ač by i pro ni bylo snazší zůstat po většinu svých dní ve světě online hraní a těšit se z příznivého vývoje svého avatara, okolnosti ji brzy donutí iniciovat mezi členy své gildy první skutečné setkání. Každá epizoda začíná záznamem z Codexina videodeníčku (Felicia mluví přímo do webkamery o svých nadějích, obavách a fóbiích), což působí mnohem opravdověji a upřímněji než jakýkoliv skutečný seriál běžící v opravdové televizi.

Jednotlivé epizody The Guild mají v průměru pět minut, a i když nejsou tak výborně napsané a vypointované jako většina dílů Velkého třesku, jsou velmi zábavné a stejně návykové jako RPG hra, kterou hrají hlavní postavy (a kterou zřejmě v žádném díle ani na chvíli neuvidíme). Všechny díly si můžete legálně pustit z kanálu na Youtube nazvaného Watch The Guild.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen