Samstag, 5. Mai 2012

Hudební kvíz – Poznejte slavné album podle urážek


Tento kvíz bude fungovat podobně jako televizní pořad Předsudky uvedený v jednom skeči od Monty Python – „Před týdnem jsme naše diváky požádali, aby nám napsali, jakou nejhorší urážku si dokáží vymyslet pro Belgičany.“ (Jeden divák se jakože ozval s tím, že si nedokáže vzpomenout na jakékoliv odpornější slovo než právě „Belgičani,“ další odpověď zněla „Neříkejme jim nijak, prostě je ignorujme.“) A protože urážení a povyšování se je i dnes základní součástí anglického humoru, uvádím zde pět velice kontroverzních citací z květnového čísla časopisu The Word na adresu slavných hudebních nahrávek. Vaším úkolem je poznat, o která alba se jedná. Nápovědou vám bude rok vydání uvedený u každého z nich, správné řešení si můžete přečíst v komentářích k tomuto příspěvku.

1) How clammy, colourless and self-obsessed it sounds now. Vacuous political maxims and slack platitudes about world peace, all from the vantage point of a mansion in Ascot (1971)

2) A grim reminder of what happens when self-pity gets inflated to stadium size. Another case of two decent tunes supporting a whole album (1973)

3) Its lasting legacy? An access-all-areas pass for white kids with badly-tuned guitars to mutter, mumble, scrape and shrug their way through the 90’s and beyond (1988)

4) Hello, „ironic“ profundities and fauxthentic grunge stylings. Plus that tweenage rant to an ex putting feminism back light years (1995)

5) His One Big Idea – stitching together old folk, blues and gospel samples to clog-shod electronic textures – now sounds polite, contrived and massively overstretched (1999)

1 Kommentar:

  1. Správné odpovědi jsou:

    1) John Lennon - Imagine
    2) Pink Floyd - Dark Side of the Moon
    3) Sonic Youth - Daydream Nation
    4) Alanis Morrisette - Jagged Little Pill
    5) Moby - Play

    AntwortenLöschen