Samstag, 24. Dezember 2011

Výběr nejlepších downloadů pro sváteční den


Hudba ke stažení zdarma je ideálním dárkem, který potěší miliony lidí najednou. Zde je můj výběr nejlepších pomalých atmosférických tracků, které daly na web k dispozici zahraniční hudební weby a vydavatelství.

Nejhranější skladbou u nás doma je poslední dobou lahůdkový track od Buriala nazvaný „Street Halo.“ Na tomto odkazu si můžete zdarma stáhnout kompilaci, jejímž vrcholem je (vedle Boxcuttera a Zombyho) právě tento track. Samostatné stažení jedné skladby mně osobně nefungovalo, stahování celé kompilace by ale mělo běžet.

Vydavatelství Sub Pop na své domovské stránce zveřejnilo widget s neuvěřitelnými padesáti písněmi ke stažení. Jejich autory jsou například Mogwai, Sebadoh, Dum Dum Girls či Low, mým favoritem je J Mascis z kapely Dinosaur Jr a jeho „Not Enough.“

Písničkář Cass McCombs možná není tak věhlasný jako pánové Burial a Mascis, přesto se jeho tvorba k dnešnímu dni hodí možná úplně nejvíc. Jeho jemná skladba „County Line“ je k dispozici zde (tento odkaz vede přímo na soubor mp3, předchozí dva vám otevřou stránku ke stahování).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen